GWI Auto, hét netwerk voor B2B import en export

Dit kunnen we voor u doen

Voertuighandel binnen Europa

Verbeter uw voorraadmix met im- en export

Import

Als professionele autohandelaar heeft u continue behoefte aan een toevoer van courante handel. Wij geven u toegang tot een groot en divers aanbod aan voertuigen. Via ons netwerk profiteert u van prijsverschillen en een grote verscheidenheid aan beschikbare voertuigen uit landen in heel Europa. Wij leveren voertuigen op bestelling, zowel nieuw als gebruikt. Daarnaast stellen we zelf voertuigen samen waarvan we weten dat onze klanten daar geld mee kunnen verdienen. We bieden partijen aan, maar we zoeken ook naar die ene parel waar u klant op dat moment naar op zoek is, maar die net niet in uw voorraad aanwezig is.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van onze "artikel 8" vergunning voor de BPM. Dit houdt in dat auto’s door ons worden voorzien van een Nederlands kenteken maar de BPM pas hoeft te worden afgedragen wanneer het voertuig op naam wordt gezet of verkocht wordt. Zo lang de auto niet in Nederland wordt tenaamgesteld, blijft de BPM maandelijks afschrijven en houdt u liquiditeit over om in andere auto’s voor de voorraad te investeren.

Export

Voertuigen die niet passen in uw optimale voorraadmix of waar u op dit moment niet snel genoeg de juiste prijs voor uit de markt kunt halen, kunnen wij voor u aanbieden aan ons Europese netwerk van dealers en internationale handelaren. Wellicht dat wij in de export een betere handelswaarde kunnen verkrijgen dan dat u van uw Nederlandse netwerk krijgt geboden.

Heeft u occasions met een hoge rest-BPM? Of voertuigen welke wellicht niet zo makkelijk worden verkocht vanwege motorisering of uitvoering, voertuigen met te veel sta-dagen of die op een andere manier niet in uw ideale voorraadmix passen?

Dan kunt u deze bij ons aanbieden. We zullen deze auto’s aanbieden aan ons buitenlandse netwerk, of voor uw aanbrengen in een van Europa’s grootste veilingplatforms voor de voertuigbranche: www.autobid.de.

Na een succesvolle transactie zullen wij de export en BPM-afwikkeling verzorgen en de voertuigen naar het buitenland transporteren.

Individuele zoekopdrachten

Wij vinden de auto die uw klant zoekt

Heeft u veel leuke occasions staan, maar staat voor uw klant de juiste auto er nou net niet bij? Geen probleem, wij zorgen dat de juiste auto voor de goede prijs in Europa wordt gevonden. 

We checken de staat van het voertuig, onderhandelen over de inkoopcondities en gaan, na overeenstemming, over tot aanschaf. We regelen de betaling, de afwikkeling van de buitenlandse BTW en verzorgen het transport naar Nederland. Na ontvangst regelen we onmiddellijk de keuring bij de RDW en de BPM-aangifte. Desgewenst kunnen we auto’s laten poetsen, onderhoud laten uitvoeren of voorzien van alarm- of voertuig-volgsysteem. De auto’s worden showroom-klaar afgeleverd.

Neem contact op met een van onze accountmanagers en bespreekt uw wensen. Dan gaan wij direct voor u aan de slag. 

Outsourcen Importproces

Ondersteuning van uw importtraject

Veel autobedrijven in Nederland houden zich helemaal niet bezig met het importeren van voertuigen, maar zijn wel geïnteresseerd in een optimale voorraadmix voor hun gebruikte wagens. Deze bedrijven kunnen ons full-service importpakket gebruiken.

Veel andere bedrijven kopen wel op regelmatige basis zelf voertuigen in het buitenland. Vaak gaat dit echter ten koste van de reguliere verkoopwerkzaamheden, omdat er in het proces van aanschaf tot aangifte en van transport tot BTW-teruggave heel veel (verborgen) tijd gaat zitten.

Herkent u dit ook in uw eigen organisatie? Dan is outsourcen van (delen van) het importproces voor u wellicht een goede oplossing.

U kunt hierbij denken aan het door ons laten transporteren en importeren van voertuigen welke door u zelf bij buitenlandse leveranciers zijn aangeschaft of bijvoorbeeld het uitbesteden van de RDW-keuringen en BPM-aangiftes.

In een persoonlijk gesprek kunnen onze accountmanagers alle mogelijkheden met u doornemen en een op maat gemaakt pakket aan diensten samenstellen.

Neem contact op met GWI Auto

We kunnen natuurlijk een site volschrijven over ons zelf maar het lijkt ons veel leuker om u te ontmoeten. 

Neem contact met ons op via +31 (0)30 20 80 494 of kom direct in contact met een van onze specialisten.

GWI Auto B.V.

Utrechthaven 9C
3433 PN Nieuwegein
Nederland

Tel.: +31 (0)30-20 80 494
E-mail: info@gwiauto.nl